webdogs.dk
 
     
FOTO PROJEKTER  
 

Min primære interesse ved fotografering drejer sig naturligvis om hunde, men sommetider er det spændende at prøve noget andet. Jeg har derfor i perioder prøvet at arbejde med andre grene af hobbyen. Jeg ser det som en god mulighed for at udvikle min teknik og viden omkring hvordan tingene hænger sammen..

 

Der er meget i perioder jeg arbejde med andre projekter, jeg har det med at blive grebet af tingene og så kan jeg godt nørde med en anden del af hobbyen en korter eller længer periode.  

 

Nogle af projekterne er for mig lidt årstids bestem, ikke fordi man ikke kan dyrke projektet på andre tider, men mere fordi de lige passer ind i min rytme at dyrke det på bestemte tider af året.

 
 
 
      Projekter jeg arbejder med:
 
 
  Makro  
 
MAKRO
F

Jeg startede på at tage makro billeder i 2014. Jeg kan egentligt ikke huske præcis hvad det var som satte mig i gang med, men jeg blev fuldstændigt fanget af en verden af små motiver som åbnede sig for mine fødder. Der findes utallige spændende motiver lige uden for døren bare man bukker sig ned, pludselig ser man ting man ikke tidligere havde bemærket selv om man går forbi det hver dag.

Denne del af hobbyen hænger for mig lidt sammen med sommer og sol. Makro fotografering dækker over et meget bredt spekter af forskellige områder. Jeg interesser mig hovedsagligt for insekt fotografering og her er det meget letter at finde motiver i den varme tid.

Mit foretrukne objektiv til Makro fotografering er Canon 100mm 2.8 og så bruger jeg typisk flash og en difusser på flashen for at få et blødt lys.

 
 
 
 
  Ræv  
 
NATUR
F

Jeg nyder at komme ud og tage natur billeder. Det er både spændende og meget afstressende. Jeg går ofte ud med det mål at fotografere rå og kronvildt, men tager billeder af alle de forskellige dyr som krydser min vej..

Rent teknisk er det største problem inden for denne del af hobbyen at mange af de motiver jeg fotografere ofte kommer frem meget tidligt om morgenen eller sent om aftenen kort før solen går ned. Det betyder der er meget lidt lys til rådighed når billederne skal tages.

Mit foretrukne objektiv til natur fotografering er Canon 300mm 2.8 med en 2 x extender, ikke fordi at det er det bedste man kan bruge, men fordi at store objektiver koster rigtig mange penge og fordi denne del af hobbyen ikke har min primære foto interesse.

 
 
 
 
  Ræv  
 
FLASH
F

Flash er et område jeg ikke har den store erfaring med, men et område jeg finder utrolig spændende. Jeg finder det meget fascinerende at man ved hjælp af bare en speedlight kan skabe noget som er helt anderledes end den type billeder jeg normalt tager.

 

Flash fotografering er for mig rimeligt kompliceret. Man skal ikke fortage ret store ændringer i indstillingerne på kameraet eller retningen flashen har for man få et helt andet resultat. Det betyder også at det kan være rimeligt svært at ramme det der egentligt var målet.

 

Målet er at kunne tage billeder med en speedlight og opnår et rimeligt ensartet resultat under forskellige forhold uden at skulle bruge ret mange forsøg til at opnå det. Det er meningen at jeg vil bruge det som et supplement til mine nomale foto når jeg laver et shoot.

 
 
 
Husk der er copyright på alle mine billeder. Det betyder at man ikke må bruge dem eller vise dem uden min tilladelse.
Hvis du har fået lov at bruge mine billeder eller købt et shoot og betalt for billede, er det stadig mig som ejer rettighederne til dem. Det betyder at man ikke må bruge billederne kommercielt eller publicere dem med mindre det er aftalt. Vandmærket som jeg har sat på billederne må ikke fjernes.
© 2015 by Bent Jørgensen